top of page
  • Yazarın fotoğrafıEser Group Medya

Bülent Alıcı seçimleri bekliyor...

İTO Meclis üyesi olan ve 9 Kasım'da yapılacak seçimlerde yeniden meclis üyeliğine aday olan Ferhan Ademhan ve 16'ıncı Oteller Komitesi meclis üyeliğine adaylığını açıklayan Büyükçekmece Eser Otel'in sahibi Bülent Alıcı, İTO seçimleri öncesi önemli açıklamalar yaptı.

stanbul Ticaret Odası'nın 9 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek seçimleri öncesi aday isimlerin de açıklamaları gündem olmaya devam ediyor. Mevcut meclis üyesi olan ve yeniden meclis üyeliğine adaylığını açıklayan Ferhan Ademhan ve 16'ıncı Oteller Komitesi meclis üyeliğine aday olan Bülent Alıcı, seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Vaatlerinden ve İTO'da yapılması gerekenlerden söz eden her iki isim de İTO'ya canla başla hizmet edeceklerini vurguladı.


Fuar günü seçim olur mu?

İstanbul Ticaret Odası'nın seçiminin yapılacağı gün Mermer ve Seramik Fuarı olduğunu anımsatan iş insanı Ferhan Ademhan bu sebeple seçimin tarihinin değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ademhan, “Biz bunu bildiğimiz için seçim günü fuar olmaz diyerek müraacat ediyoruz ama görmezden geliniyor. Seçim Kurulu'na başvuru yapıyoruz, red cevabı alıyoruz. Maalesef talepler bile dinlenmiyor” dedi.

500'den fazla şirket katılamayacak

Fuar nedeniyle seçime İTO'ya kayıtlı 500'den fazla şirketin katılamayacağının altını çizen Ademhan, “Fuar ile İTO seçimlerinin aynı tarihe denk gelmesi sebebiyle odamıza kayıtlı 500’den fazla şirket seçime katılamayacaktır. Ayrıca seçim için gelecek olan 50 bin civarındaki seçmen ile fuar için gelecek olan binlerce ziyaretçinin aynı alanda bulunması çok büyük bir kalabalık oluşturacak ve iki organizasyona da zarar verecektir” diye konuştu.


Beceriksiz bir başkan var

İTO Başkanı ve Yönetim Kurulu'nu eleştiren Ademhan, “Basiretsiz, liyakatsiz, idare edemeyen bir yönetim kurulu ve başkanı mevcuttur. Bu akla ziyan, mantık dışı olay olsa olsa seçimi yaptırmamak ve katılım sağlattırmamak için yapılmış bir harekettir. Dünyanın en büyük odasının seçim gününe fuar denk getirmenin tek bir açıklaması vardır: "Seçime katılımı düşürmek!" Tüccar, iş adamı işini gücünü bıraksın, gelip seçimler ile uğraşmasın, yüzde 4 ile gidip oy kullansın... Küçük olsun, benim olsun hedefi için yapılmıştır. 120 bin-150 bin insanın seçim günü orada olduğunu düşündüğünüzde, bütün trafik kilitlenecek ve katılım gerçekleştirilemeyecektir. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanının "bu seçimi daha iyi nasıl yapabilirim, tüccarımın daha rahat nasıl katılımını sağlarım?" diye bir düşüncesi yok. Seçimi yaptırmamak, katılım sağlatmamak için çalışıyor” ifadelerini kullandı.



Yeşil pasaport sorunun çözeceğiz

İTO seçimlerinde Oteller Komitesi meclis üyeliğine aday olan Büyükçekmece Eser Otel sahibi Bülent Alıcı da iddialı isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Londra'da eğitimini tamamladıktan sonra turizm sektörüne adım atan Bülent Alıcı, uzun yıllardır elde ettiği tecrübeyi turizm sektörüne kazandırmayı planlıyor. Bacasız sanayi olarak bilinen turizmin ülke ekonomisine ciddi döviz girişi sağladığını belirten Alıcı, ancak çözülmesi gereken sorunların olduğunu belirtti. Yeşil pasaport konusunun aciliyetle çözülmesi gerektiğini söyleyen Bülent Alıcı “Bizim en önemli projelerimizden birisi de bu. Yeşil Pasaport turizmci için olmazsa olmaz, bu nedenle ilk iş olarak her turizmciye yeşil pasaport almak için girişimlere başlayacağız” dedi.


Şartları kolaylaştırmamız gerek

Hizmet ihracatçılarına verilen yeşil pasaporttan turizmcilerin faydalanamadığını ifade eden Alıcı “Biz bu ülke için yatırım yapan, istihdam sağlayan ve ihracat yapan iş insanlarıyız. Ülkemizin geçtiği bu ekonomik dalgalanma sürecinde en fazla ihtiyaç duyduğu kaynak olan dövizi bizler sağlıyoruz. Çünkü ithalat yapmadan direkt döviz getirisi sağlama becerisine sahip bir sektörüz. Buna istinaden yeşil pasaport sahibi olmamızın önü açılmalı ve şartları kolaylaştırılmalı diye düşünüyoruz. Her turizmcinin yeşil pasaportu olmalı” dedi.

Sorunları çözmek için geliyoruz

Başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte ilk iş olarak turizmcilere verilen yeşil pasaporttaki ağır şartları hafifleteceğini söyleyen Bülent Alıcı “Bu pasaporta sahip olmak için belli limitler var, ancak turizmde büyük yatırım yapan da küçük yatırım yapan da aynı statüde sayılmalı. Biz yurtdışına rahat çıkabilmeliyiz ki, ülke ekonomisine fayda sağlayalım. Yalnızca pasaport değil sektördeki birçok sorunun çözümü için adaylığımızı koymuş bulunmaktayız” diye konuştu. Haber Kaynağı ;


https://www.gazetedamga.com.tr/istanbul-haberleri/ferhan-ademhan-ve-bulent-alici-secimleri-bekliyor-h87791.html

1 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page