top of page
  • Yazarın fotoğrafıEser Group Medya

Bülent Alıcı: Turizm istatistikleri gerçeği yansıtmıyor; rezervasyonlar endişe verici boyutta düşük

İstanbul otellerindeki doluluk oranlarının endişe verici boyutta düşük olduğunu açıklayan Eser Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alıcı, açıklanan rakamların otelcilerin yaşadığı gerçekliği yansıtmadığını söyledi.






2023 yılının İstanbul otelleri için parlak bir yıl olmadığının altını çizen Eser Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alıcı, 2024 yılının ilk ayı için de olumsuz konuştu. Ocak ayının doluluklar açısında çok kötü geçtiğini anlatan Bülent Alıcı, yayınlanan otel doluluk raporlarındaki verilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

2023 kayıp bir yıl oldu

2023 yılının İstanbul turizmi açısından, belirtildiği gibi başarılı bir yıl olmadığını anlatan Bülent Alıcı, “Şubat ayında yaşanan depremin etkisiyle doluluklarımız düştü ve bu olumsuz etki yaklaşık 7 ay devam etti. 2023 yılı İstanbul’da bizler için bütçelerimizin tutmadığı kayıp bir yıl oldu” dedi.

Rezervasyonlar endişe verici boyutta düşük

Gelecek aylara ilişkin rezervasyonların da endişe verici boyutta düşük olduğunu belirten Bülent Alıcı, “Biz eskiden bu aylarda mart ve nisan ayı doluluklarını görebilirdik. Bölgemizdeki fuarlar nedeniyle yüzde 60-70 dolulukları yakalar, fiyat politikamızı da mevcut duruma göre planlayabilirdik. Şimdi, önümüzdeki ayı bile göremiyoruz” dedi.

“Transit yolcu ile turist sayısı ayrılsın”

Bakanlık ve bazı turizm STK’larının açıkladığı verilerin sektörün gerçekliğini yansıtmadığını vurgulayan Bülent Alıcı, İstanbul havalimanlarını kullanan yolcu sayısı ile şehre inip konaklayan turistin ayrılması gerektiğini savunuyor.

Son yıllarda Türk Havayolları’nın bilet fiyatlarının artmasının ve şirketin transit yolcuya odaklanmasının iç turizm hareketinde ivme kaybına neden olduğunu belirten Bülent Alıcı, bu durumun da otel doluluklarını olumsuz yönde etkilediğini sözlerine ekledi.

Fiyat rekabeti kontrol dışına çıktı!

İstanbul’daki kötü gidişin, şehrin merkezinden uzak otellerde daha can yakıcı bir şekilde hissedildiğini anlatan Bülent Alıcı, Basın Ekspres Yolundaki yüksek kapasiteden dolayı, yoğun fiyat rekabeti yaşandığını ve bu durumun mevcut sorunu daha da büyüttüğünü kaydetti.

“Sektördeki istihdam sorunu daha da büyüyecek!”

Yaşanan olumsuz seyir nedeniyle otellerin personel çıkarıp, operasyonlarına ekstra personelle devam etmek zorunda kaldığını anlatan Bülent Alıcı, bu durumun ileride turizm istihdamında daha büyük sorunlara neden olacağı uyarısında bulunarak sözlerini tamamladı.. Haber Kaynağı ; https://www.turizmajansi.com/haber/bulent-alici-turizm-istatistikleri-gercegi-yansitmiyor-rezervasyonlar-endise-verici-boyutta-dusuk-h65293


36 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page